Verschillende programma's

Mijn computer besturings ervaring begint in 2002 wanneer mijn vader begint met het digitaliseren van onze Marklin baan. Hiervoor werd in februari 2002 een Uhlenbrock Intetllibox gekocht, en op een Laser PC wordt het toen mallige populaire programma Koploper geinstalleerd. Dit was toen het enige nederlands talige programma. Met koploper hebben we gereden tot 2006. We liepen toen tegen de eeuwig blijvende beperkingen van Koploper en haar maker aan, en besloten we eens verder te gaan kijken. Inmiddels is de ontwikkleing van Koploper gestop door het overleiden van de maker.


Het programma Koploper

Verschillende programma's

Voor het besturen van een treinbaan zijn er verschillende programma's te verkrijgen. Enkelen gratis, enkelen betaald. Wat mij betreft springen 2 van deze programma's er uit, en die wil ik dan hier even behandelen.

Het iTrain logo
Het Win-Digipet logo


Het belangrijkste is dat je duidelijk voor jezelf weet wat je met je baan wilt gaan doen! Wil je op een kleine baan je trein van A naar B laten rijden, het zei in volgorden, of gewoon door elkaar heen, of wil je je locomotieven allerlij kunstjes laten doen zoals op vast plekken toeteren, een kraan laten bewegen en dat soort dingen. Beide pakketten hebben hun eigen kwaliteiten en zwaktes.