Al vanuit mijn jeugd ben ik gek op autos en alles wat wielen heeft. Daarom duurde het ook niet lang na het behalen van mijn rijbewijs dat ik mijn eerste auto aanschafte. Ik werkte in die tijd bij CNC Grondstoffen in Milsbeek, als je smorgens om 4 uur mag beginnen is het best prettig met een auto naar je werk te kunnen. Deze auto werd mijn rode Opel Ascona C uit 1983.


Opel Ascona C

De Opel Ascona C SR


Op 22 Oktober 2010 werd ik eigenaar van een rode Opel Ascona C uit 1983. Ik was immers al vanaf mijn jeugd gek op oude autos, en voornamelijk Opel. Dit merk is aan mijn vaders kan van de familie altijd erg goed vertegenwoordigd geweest. Deze rode Ascona is origineel afgeleverd in Weinheim in Duitsland, en wel op 23 Maart 1983 op precies te zijn. De inmiddels wat op leeftijd zijnde man had zich nog een zoals in duitsland genoemd een rentnerwagen gekocht. Hij heeft de auto gereden tot hij in 2009 niet meer rijden mocht en had de wagen ingerolen op een Ford Fiesta voor zijn echtgenote. Een lid van de Historische Opel club Nederland heeft de auto op internet te koop zien staan en deze naar Nederland gehaald. Zo kreeg de auto op 30 December 2009 zijn nederlandse kenteken aan de bumper gemonteerd. Na een tijdje werd de auto wederom te koop aangeboden, en is de auto in mijn bezit gekomen. Het hele verhaal over deze auto is op de speciale pagina terug te lezen.
Opel Corsa B

De Opel Corsa B


Na het ongeluk met de Opel Ascona kreeg ik van mijn neef een Opel Corsa B. Deze auto stond bij hem al een tijdje in een hoekje, en daarom mocht ik hem hebben. Deze Corsa is een originele nederlander, afgeleverd op 18 April 1996. Na een jaar met plezier in deze autogereden te hebben is hij in Mei 2014 verkocht aan een famililid van mijn vader. Ze heeft nog enkele jaren met veel plezier in de auto gereden. Toen zei een andere auto wilde gaan kopen heb ik de Corsa terug gekocht. hij is daarna verkocht aan iemand uit Arnhem. Uit kenteken gegevens blijkt dat die auto inmiddels op de sloop is beland.
Opel Corsa B

De Opel Vectra B


Toen mijn vader in 2014 een Opel Vectra V6 kocht, kwam zijn Vectra vrij. Deze auto heeft hij in November 1999 als jong gebruikte lease auto gekocht, en 15 jaar met veel genot gereden. mede omdat deze auto op LPG loopt kon ik het niet over mijn hart verkrijgen dat deze auto, in mijn ogen natuurlijk een familielid, naar de sloop zou vertrekken. Daarom heb ik met mijn vader de deal gesloten dat wanneer de Corsa verkocht zou worden ik de Vectra zou krijgen. Deze auto heb ik eerst eens voorzien van een grote beurt, en nieuwe achter schokdempers. Omdat ik best veel reed, o.a naar evenementen in de modelbouw, of naar onderdelen beurzen voor oldtimers is dat LPG rijden best lekker. Ik heb in een paar maanden tijd veel met de auto gereden, maar nu staat hij in afwachting van een voledige restauratie geschorst gestald in een loods.
Opel Corsa B

De Vectra V6


Na het overleiden van mijn vader in November 2014 kwam zijn V6 vrij. Dat was destijds al een beetje de bedoelding dat deze 170PK sterke 6 piiter bij mij terrecht zou komen. Ook in deze Opel is LPG ingebouwd, eerlijk gezegd geen overbodige luxe als je 40.000KM per jaar aflegd. in 5 jaar tijd heeft de auto dan ook 150.000KM met mij afgelegd. Deze in 2000 origineel nederland geleverde Vectra is een diamond uitvoering, compleet met stoelverwarming en soepele atmosferische 6 cylinder. Het enige wat ik zelf nog aan de auto heb toegevoegd is een orrigineel Opel NCDR navigatie systeem. Helaas is de auto vanwegen APK afkeur momenteel gestald. Het is mijn bedoeling om als mijn Opel Kadett restauratie is afgerond deze Vectra weer in fabrieks nieuwe toestand te brengen.
Opel Corsa B

Nog een Opel Ascona


Toen de APK van de Vectra V6 afliep, en de kosten voor keuring er groot werken, heb ik eigelijk voor tijdelijk deze Opel Ascona C gekocht. Ik heb al een Ascona C uit 1983, Dit betreft een C2 uit 1985. Het leek me best leuk om weer dagelijks met een Ascona C te gaan rijden. Omdat mijn SR compleet gerestaureerd in wil ik er liever niet dagelijk mee in de ochtendspits staan. Deze goude sedan ascona is hier prima geschikt voor. Ik heb de auto gekocht, en samen met mijn oom een klein stukje in de bodem gelast zodat de auto weer APK gekeurd zou zijn. Inmiddels wordt hij alleen nog voor plezier ritjes gebruikt en af en toe eens dagelijks.
Opel Corsa B

De Opel Vectra B Sedan


Omdat de bedrijfszekerheid van de Ascona C sedan wat te wensen over liet heb ik in September 2019 deze Opel Vectra B uit 1999 gekocht. Ik moest smorgens op tijd beginnen, De Ascona sliep liever uit. Deze vectra is redelijk ober uitgevoerd, maar tot de dag van vandaag is hij,zoals van opel gewent, uiterst betrouwbaar. Ik heb buiten het reguliere onderhoud niks apparts met de auto gedaan. Inmiddels is deze betrouwbare vectra aan een goede vriend van me verkocht.
Opel Corsa B

De BMW


.Eigelijk ben ik een Opel man in hart en nieren, maar omdat ik nog altijd veel rij is benzine rijden wel erg duur, en de groene verctra mag geen autoambulance trekken, dus ik ging toch weer op zoek naar een andere auto. Mijn eisen waren redelijk eenvoudig, Stoelverwarming, een goede carkit, en een trekhaak met minimaal 1500kg trekvermogen. Ook wou ik een diesel en liefst, uiteraard uit kosten overweging, een 4 Cylinder. Bij opel was ik in mijn toegestane budget snel uitgekeken, de in het budget vallende vectras C mochtne enkel 1350 kg trekken. Door een goede vriend van mij ben ik bij deze in Duitsland staande 318d uitgekomen. Hij wist de auto te staan, en na een proefrit was is er eigelijk wel van overtuigd dat deze 3 serie best bij mij kon passen. hij voldeed aan mijn wensen had tevens nog een mooi glaze schuifdat ook. Ik heb de auto naar nederland geimporteerd, en gebruik hem nu 50000km later nog met vol genot.
Opel Corsa B

Nog een Ascona CIn de zomer van 2021 belde een goede vriend me op met de vraag of ik interesse had zijn Opel Ascona C uit 1983 over te nemen. Eigelijk heb ik al 2 van die autos, maar om dit mooie onverprutste exemplaar naar de sloop te laten gaan kon ik ook niet over mijn hart verkrijgen. Daarom heb ik besloten de auto te kopen. Een klein detail is wel dat hij anderhalf jaar in een wei heeft gestaan. Op een speciale pagina op deze site is het hele verhaal te lezen.